This website requires JavaScript.

Nyheter

Händelser i samband med våran verksamhet
© Claes Brauer
23 februari 2024

Trygg i Vittsjö genomförde årsmötse

Under onsdagskvällen fanns ett 30-tal av föreningens knappt 50 medlemmar samlade för föreningens årsmöte. I verksamhetsberättelsen återger föreningen sitt syfe, ”att bevaka Vittsjö med närliggande byar”.

Läs mer på vittsjobjarnum.nu
© Norra Skåne
14 februari 2024

Trygg i Vittsjö-förare ertappade vedtjuv – tog upp jakten

I söndags kväll stals brasved från ett förråd i Emmaljunga. Tack vare Trygg i Vittsjö har polisen ett registreringsnummer till bilen som tjuven färdades i.

Läs mer på Norra Skåne
© Claes Brauer
2 februari 2024

Vi lever i en förändrad värld

Jag har kört ”Trygg” sedan sent -90tal och märker tydligt att antalet oegentligheter i bygden ökat. Nu handlar det inte enbart om att fotografera bygdens djur, utan mer om nummerskyltar på ”mystiska” bilar. Det handlar inte bara om inbrott, narkotikan har ökat o spår ses tyvärr nästan varje natt, säger en ”Trygg”-veteran.

Läs mer på vittsjobjarnum.nu
© Claes Brauer
28 juli 2023

Tryggverksamheten behövs mer än någonsin

Du har säkert även i andra media noterat rapportering om ökning av antalet inbrott. Även antalet bedrägerier, inte minst via mail eller telefon har också ökat. Storhelger som jul- nyårshelgerna visar ofta en ökande tendens för brott. Var inte rädd att ringa 112 om du ser ett brott eller 114 14 om du vill tipsa Polisen.

Läs mer på vittsjobjarnum.nu
© Claes Brauer
28 juli 2023

Ibland är ”Trygg i Vittsjö” riktigt kul…

Under ett Trygg i Vittsjöpass natten mot fredagen träffade jag vid skolan fem trevliga pojkar i nedre tonåren. Först var de lite avvaktande men efter en stund fanns de vid ”Trygg-bilen”. De var mycket intresserade och hade massor av frågor rörande just Trygg i Vittsjö. En av dem berättade att en granne till honom kör just ”Trygg”.

Läs mer på vittsjobjarnum.nu
© Claes Brauer
23 februari 2023

Trygg i Vittsjö genomförde årsmöte

Under onsdagskvällen genomförde ”Trygg i Vittsjö” sitt årsmöte på värdshuset Furuliden. Inte mindre än 34 av föreningens idag cirka 50 medlemmar hade hörsammat kallelsen.

Läs mer på vittsjobjarnum.nu
© Claes Brauer
12 november 2022

Trygg i Vittsjö är absolut brottsförebyggande

Strax efter klockan 02 upptäckte patrullen på avstånd några personer på eldrivna sparkcyklar mitt uppe i Västanskogens villaområde. Naturligtvis ett märkligt sammanträffande vid denna tiden på dygnet. De upptäckta personerna var absolut inte intresserade av kontakt utan drog mycket snabbt iväg. Patrullen följde efter två av dem men tappade tyvärr bort dem inne på Ekenområdet där de troligen försvann in i någon byggnad.

Läs mer på vittsjobjarnum.nu
© Claes Brauer
18 mars 2022

Trygg i Vittsjö önskar några fler chaufförer!

Under 2021 fanns ett femtiotal aktiva chaufförer som på sin fritid löst föreningens uppgift att bevaka Vittsjö, Emmaljunga med närliggande byar. Detta har för den enskilde inneburit ett körpass/ månad. Nu är läget lite förändrat!

Läs mer på vittsjobjarnum.nu
© Claes Brauer
10 jan 2022

Det händer mycket under nätterna i bygden

Personligen har jag deltagit i bygdens bevakning sedan sent -90tal. Det var El-Olle som lockade in mig på banan och sedan har det bara fortsatt. Anledningen till att jag fortsätter är att det tyvärr händer en hel del märkliga saker inte minst under dygnets mörka timmar. Kan jag bidra till att stävja lite av detta känns det helt rätt.

Läs mer på vittsjobjarnum.nu